Сковорідка з керамічним покриттям є найбільш екологічно чистою з усіх представлених на ринку, адже при її виробництві зовсім не використовуються важкі метали.Саме завдяки цьому значно збільшується ефективність нанесення керамічного покриття - товщина покриття більш міцна, практично без пористості; підвищується термостійкість і зносостійкість; вибір сковороди з таким покриттям є найбільш надійним!

    
Крім того, керамічне антипригарне покриття не містить в собі таких небезпечних компонентів, як політетрафторетилен і перфтороктановой кислоти, що містяться в тефлоні. Якщо Ви вирішили придбати сковороду з керамічним покриттям, нехай Вас не лякає часом крихкість і витонченість кераміки - кераміка використана як покриття сковороди, витримує нагрівання до 450 градусів.

   
Якісне антипригарне покриття, яким є кераміка, ніколи не приведе до підгоряння сковороди. Навіть якщо їжа згорить, сама сковорода і антипригарне покриття залишаться цілими і неушкодженими.

   
І, що не може не радувати, в результаті додавання різних знову ж керамічних компонентів, сковорода може бути абсолютно будь-якого кольору. Колірна гамма в даному випадку просто не знає меж - від бежевого до фіолетового тонів в залежності від Ваших побажань! Вибір сковороди і її кольору за Вами - фантазуйте, будьте модними і, головне, здоровими!

   
Перед використанням абсолютно нової сковороди обов'язково варто вимити її теплою мильною водою і ретельно витерти сухим м'яким рушником. Якщо Ви віддаєте перевагу посудомийній машині, - будь ласка, але встановіть у ній мінімальну температуру, щоб відразу ж не пошкодити оксидну плівку Вашої обновки. Я мию сковорідку тільки руками, так надійніше й ефективніше!


   
Вам вже не терпиться випробувати результати Вашого вибору? Не поспішайте! Перед першим приготуванням їжі на сковороді з керамічним покриттям слід нанести на її внутрішню поверхню  тонкий шар невеликої кількість рослинної олії й трохи прогріти, що значно поліпшить антипригарні властивості Вашої майбутньої помічниці-сковороди. Хочу зауважити, що інформація, представлена в інструкції, часом дуже важлива, тому не полінуйтеся і ретельно вивчіть її.

Отже, сковорода готова до вживання! Сковорода з керамічним покриттям має ручки, що не нагріваються при приготуванні їжі. Однак це може статися, якщо вони будуть знаходитися безпосередньо над відкритим вогнем або при дуже тривалому готуванні - будьте обережні, поки не звикнете до поведінки сковороди, щоб уникнути опіків використовуйте прихватки і рукавички.

Керамічне покриття - дуже ніжне, тому категорично протипоказано використання металевих кухонного приладдя, що може подряпати сковороду. А ось бамбукові, нейлонові, силіконові або, як мої кухонні, дерев'яні палички і лопаточки - в самий раз. Зрозуміло, різати їжу безпосередньо на сковороді теж не можна.

Купити сковороду - це ще пів справи! Потрібно ще дотримуватися правил як догляду, так підготовки самих продуктів до приготування. А при роботі з керамікою є дуже важливе правило - не допустити різкого перепаду температури! Щоб уникнути цього самого перепаду я раджу Вам дістати необхідні продукти хоча б за 15 хвилин до того, як вони потраплять на сковорідку. Коли продукти вже трохи «зігрілися», сковороду слід змастити парою крапель олії. І, звичайно, не забувайте про такі часті опіки від бризок - користуйтеся кришкою або бризговим екраном!

     
Хотілося б також відзначити ряд особливостей, пов'язаних саме з пальником. Ніколи не можна залишати порожню сковороду на вогні. Якщо сковорода підігріта до потрібної температури, не варто її знову ж перетримувати порожню, - це допоможе уникнути масляної пригорілої скоринки на їжі. Дуже важливою умовою правильного приготування на сковороді з керамікою є діаметр конфорки, який в даному випадку не повинен перевищувати розмір дна сковороди. Також раджу Вам стежити за полум'ям. Якщо вогонь буде обпалювати бічні сторони сковороди, може втратити колір її зовнішня поверхня і, зрозуміло, пошкодитися ручка. Для будь-якого приготування я використовую середню температуру; лише для підігрівання їжі, повільного кипіння або гасіння - низьку.

     Після приготування їжі сковороду, звичайно, слід вимити. Миється така сковорідка тільки м'якою губкою, - ніякої сталевої стружки і нейлону. Не підійдуть для догляду за сковородою з керамічним покриттям та абразивні чистячі засоби, хлор і лимонна кислота. Мити сковороду слід в теплій воді, після чого висушити рушником. Якщо Ви, як і я, боїтеся пошкодити кераміку, весь жир з поверхні сковороди легко видалить невелика кількість білого оцту, доданий у воду для миття. Та й взагалі, в таких делікатних випадках слід звертатися до безпечних миючих засобів. Після цієї процедури потрібно ретельніше звичайного сполоснути сковороду. Ось і всі премудрості! Погодьтеся, вибір сковороди з керамічним покриттям виправдав Ваші сподівання? А коли всі перелічені поради увійдуть до звички, Ви з посмішкою будете згадувати той час, коли вирішили купити сковороду саме з керамікою - безпечною, надійною та екологічно чистою!