Ромштекс з овочами

Кількість страв: 4 порції
Час приготування: 60 хвилин
Подається до столу у вигляді: м'ясної страви

 

Для приготування Вам знадобляться:

1. Яловичина (м'якоть) - 600 гр.
2. Морква (велика) - 3-4 шт.
3. Квасоля стручкова - 600-700 гр.
4. Картопля (середній або дрібний) - 500-600 гр.
5. Бульйон (м'ясний або овочевий) - 200 мл.
6. Маргарин - 30-40 гр.
7. Олія - 3-5 ст.л.
8. Петрушка - 1 пучок
9. Перець чорний мелений за смаком
10. Сіль за смаком

 

Спосіб приготування:

1. Для того щоб приготувати смачний ромштекс з овочами на самому початку необхідно приготувати овочевий гарнір. Беремо п'ятсот грамів картоплі, промиваємо його під проточною водою, очищаємо від шкірки і варимо його до повної готовності в підсоленій воді, не розрізаючи на шматочки. Потім візьмемо шістсот грамів зеленої стручкової квасолі, поріжемо її на невеликі шматочки, так само беремо три великі морквини, очищаємо їх від усього зайвого і нарізаємо тонкими скибочками. Нарізані скибочками моркву і квасолю обсмажуємо на маргарині, протягом п'ятнадцяти хвилин. А після цього солимо, приправляємо чорним меленим перцем, заливаємо двомастами мілілітрами м'ясного або овочевого бульйону і тушкуємо їх на слабкому вогні до повної готовності. З готових овочів зливаємо всю зайву вологу.

2. Після цього беремо шістсот грамів яловичої м'якоті, ретельно промиваємо її в холодній воді і просушуємо кухонним рушником. Чисте м'ясо нарізаємо стейк, товщина яких не перевищує півтора, два сантиметри. З шестисот грамів виходить чотири стейка. Потім відбиваємо, отримані стейки і смажимо їх на сильно розігрітій сковорідці Con Brio в невеликому кол-ве рослинного масла. З кожного боку обсмажуємо по п'ять хвилин до красивої рум'яної скоринки. Солимо і приправляємо перцем м'ясо в кінці смаження.

3. Готові ромштекс подаємо до столу. На кожну тарілку кладемо по гарячому ромштекс, а поряд викладаємо цілу картоплю і трохи тушкованих овочів. Блюдо прикрашаємо рубаною зеленню петрушки.

Бажаємо Вам смачного!