Свинна вирізка в гірчичному соусі


Кількість страв: довільна
Час приготування: 50 хвилин

Подається до столу у вигляді: страви з м'яса

Для приготування Вам знадобляться:

1. Свиняча вирізка - 600 гр.
2. Яблука (солодкі) - 2 шт.
3. Курячий бульйон - 175 мл.
4. Оливкова олія - 2 ст. л.
5. Зелена цибуля - 4 гілочки
6. Гірчиці (готової) - 3ст.л.
7. Свіжого чебрецю - 1 гілочка
8. Борошно - 1 ст.л.
9. Чорний перець, сіль за смаком
10. Яблучна горілка або бренді - 2 ст.л.
11. Жирних вершків - 5 ст.л.
12.
Чебрець - 4 гілочки для прикраси



Спосіб приготування:

1. Для того щоб приготувати свинячу вирізку в гірчичному соусі в самому початку необхідно підготувати її до приготування. Беремо шістсот грамів свіжої (можна свіжомороженої, але добре відталої) свинячої вирізки, ретельно її промиваємо під проточною водою, очищаємо від зайвого жиру і сухожиль. Потім нарізаємо все м'ясо невеликими шматочками округлої форми, товщиною приблизно один сантиметр.

2. А в цей час ставимо розігріватися на повільному вогні, сто сімдесят грамів готового курячого бульйону.

3. Потім беремо два великих солодких яблука, вимиваємо їх, видаляємо з них сердцевинки і розрізаємо кожне на чотири рівні частини. Після цього беремо чотири гілочки зеленої цибулі, миємо їх і нарізаємо його дрібними кільцями.

4. Наступним етапом беремо велику сковорідку, розігріваємо її на сильному вогні, наливаємо в неї дві столові ложки оливкової олії, і викладаємо туди шматки свинини. Прожарюється їх з обох боків до утворення красивою апетитною скоринки.

5. Коли все м'ясо обсмажиться, додаємо в сковороду одну столову ложку білої муки, розведене курячим бульйоном і, постійно помішуючи дерев'яною ложечкою, доводимо все до кипіння. Після цього в сковороду додаємо нарізані яблука і пару листочків чебрецю. Так ж додаємо у м'ясо три столові ложки гірчиці, перець і сіль за смаком і смажимо все на повільному вогні близько п'яти хвилин, до повної готовності свинини.

6. В самому кінці додаємо в сковороду з м'ясом п'ять столових ложок жирних вершків, ретельно все перемішуємо, і даємо їм повністю розчиниться на повільному вогні протягом двох хвилин. Після чого в сковороду вливаємо дві столові ложки бренді або яблучної горілки, збільшуємо при цьому температуру, і залишаємо сковороду на вогні на пару хвилин. Перед подачею на стіл, готову страву прикрашаємо гілочками чебрецю.

Ця страва дуже смачна та вишукане. Ви можете порадувати ним своїх близьких людей. Просте в приготуванні і не займає багато вашого часу.

Бажаємо Вам смачного!