Котлета по-київськи

Кількість страв: 2 порції
Час приготування: 30 мін
Подається до столу у вигляді: страви з птиці

Для приготування Вам знадобляться:


1. Курка або курча - 1200 гр.
2. Масло вершкове - 100-150 гр.
3. Яйця - 1-2 шт.
4. Підсохлий білий хліб (батон або хлібні крихти) - 100-150 гр.
5. Зелень петрушки або кропу - 1 пучок
6. Масло рослинне (для фритюру) - 0,5 л.
7. Сіль за смаком
8. Мелений перець за смаком

Спосіб приготування:


1. Для того щоб приготувати котлету по-київськи, для початку необхідно відокремити у курки грудку разом з плечовими кістками.
Це треба зробити таким чином, щоб від однієї курячої грудки вийшли два великих філе (з кісточкою) і два малих філе, при цьому мале філе повинно легко відділятися від великого. У малому філе потрібно видалити всі сухожилля, для того щоб під час приготування котлети не деформувалися. Уздовж великого філе робимо неглибокий поздовжній надріз, а від нього робимо неглибокі надрізи вправо і вліво, намагаючись не прорізати філе наскрізь. Розкриваємо наше філе, як книгу і акуратно відбиваємо.
Після цього відкладаємо наше філе в сторонку і готуємо начинку.
2. Для цього беремо пучок зелені і дрібно рубаємо її. Змішуємо з рубаною зеленню сто п'ятдесят грамів розм'якшеного вершкового масла, підсолюємо цю масу і формуємо з допомогою пари столових ложок дві "шишечки" з олії. Після цього кладемо наші "шишки" в морозилку на п'ять хвилин, для того, щоб дати маслу трохи затвердіти і при смаженні не випливати з котлети.
3. Після чого наше відбите філе підсолюємо і перчимо. Укладаємо "шишку" з олії на середину великого філе. Накриваємо його малим філе, так щоб масло було закрито з усіх сторін. Формуємо з філе котлету подовженої форми.
Підготовлені котлети на десять хвилин прибираємо в морозилку, для того щоб вони краще зберігали форму при смаженні.
4. Далі готуємо дві тарілки або миски. В одну з них розбиваємо два яйця і злегка збиваємо їх з сіллю і перцем. В іншу, насипаємо хлібні крихти.
Злегка підморожені котлети виймаємо з морозилки, мачає їх на початку в яйця, а потім обвалюють у хлібних крихтах.
5. Щоб підсмажити наші котлети, беремо глибоку сковорідку Con Brio, розігріваємо в ній півлітра рослинного масла, воно повинно покривати наші котлети. Обсмажуємо котлети з обох сторін приблизно по п'ять хвилин до появи рум'яної скоринки.
За допомогою шумівки, акуратно виймаємо готові котлети з масла і перекладаємо їх у невеликого розміру деко.
Ставимо його в розігріту до 180 ° C духовку і доводимо котлети до готовності протягом десяти хвилин.
6. Після цього виймаємо котлети з духовки і відразу ж подаємо до столу.
Як гарнір краще всього подавати смажену картоплю з консервованим зеленим горошком або свіжі овочі.


Бажаємо Вам смачного !