Риба в томатному соусі з оливками

Кількість страв: довільна
Час приготування: 30 мін
Подається до столу у вигляді: рибного блюда

Для приготування Вам знадобляться:


1. Філе риби (пангасіус, судак і т.д.) - 500 гр.
2. Помідори - 300 гр.
3. Цибуля ріпчаста - 150 гр.
4. Оливки або маслини - 50 гр.
5. Зелень на смак
6. Яйце куряче - 1 шт.
7. Борошно - 3 ст. л.
8. Сіль за смаком
9. Перець за смаком
10. Рослинна олія - 4 ст. л.

Спосіб приготування:


1. Для того щоб приготувати смачну рибу в томатному соусі з оливками
необхідно на самому початку підготувати саму рибу. Беремо п'ятсот грамів рибного філе - це може бути пангасіус, судак, пелінгас або будь-яка інша морська риба, в якій мало кісток і ніжне м'ясо. Промиваємо рибу під проточною водою, і нарізаємо на невеликі шматочки.
2. Після цього робимо кляр, в якому будемо обсмажувати рибу. Беремо одне куряче яйце, розбиваємо його в невелику посуд, трохи збиваємо його за допомогою віночка, підсолюємо його і обвалюють у цій масі шматочки рибного філе. Потім обвалюють їх в білій муці. Беремо сковорідку Con Brio, наливаємо на дно трохи рослинного масла, розігріваємо його і викладаємо на сковорідку рибу в клярі і обсмажуємо її до повної готовності, кожну сторону приблизно по десять хвилин.
3. Наступним етапом робимо своєрідний соус до риби. Для цього беремо сто п'ятдесят грамів ріпчастої цибулі, очищаємо від лушпиння та дрібно його нарізаємо. Потім візьмемо триста грамів свіжих помідорів, вимиємо їх і наріжемо невеликими кубиками. П'ятдесят грамів оливок без кісточок нарізаємо невеликими кружальцями. Пучок зелені промиваємо і дрібно нарізаємо.
4. Беремо сковорідку Con Brio, висипаємо в неї нарізану цибулю і обсмажуємо його до золотистого кольору. Після цього додаємо туди помідори і оливки, підсолюємо все і тушкуємо близько п'яти хвилин. В самому кінці додаємо подрібнену зелень. Ретельно все перемішуємо і прибираємо з вогню. Перед подачею до столу викладаємо на тарілки готову рибу, а зверху поливаємо її свіжоприготованим соусом.

Бажаємо Вам смачного!