Фаршировані кальмари

Кількість страв: довільна
Час приготування: одна година
Подається до столу у вигляді: холодної закуски

Для приготування Вам знадобляться:
1. Кальмари - 1 кг.
2. Рис - 150 гр.
3. Твердий сир - 200 гр.
4. Печериці - 500 гр.
5. Рослинна олія - 2 ст. л.
6. Сіль за смаком
7. Цибуля ріпчаста - 2 шт.
8. Майонез - 300-340 гр.



Спосіб приготування:


1. Для того щоб приготувати цю дуже смачну холодну закуску необхідно на самому початку підготувати всі інгредієнти. Візьмемо один кілограм свіжоморожених кальмарів, повністю їх розморожуємо, очищаємо і варимо в підсоленій воді до повної готовності, приблизно хвилин десять після того, як закиплять.
2. Потім відварюємо в злегка підсоленій воді сто п'ятдесят грамів рису, так само до повної готовності.
3. Після цього беремо дві ріпчасті цибулини, очищаємо їх від лушпиння, миємо й нарізаємо невеликими кубиками. Висипаємо його в сковорідку Con Brio з двома столовими ложками рослинного масла і злегка обсмажуємо до світло-золотистого кольору.
4. П'ятсот грамів свіжих печериць ретельно промиваємо, очищаємо від усього зайвого і нарізаємо тонкими пластинками. Потім додаємо нарізані шампіньйони в сковорідку з цибулею, і обсмажуємо все до повної готовності.
5. Відварену і остиглий рис змішуємо з підсмаженими цибулею і печерицями, а після цього начиняємо отриманою масою відварені тушки кальмарів.
6. Тушки кальмарів, наповнені фаршем, викладаємо на змащене маслом деко і змащуємо їх зверху майонезом. А після цього посипаємо їх твердим сиром, натертим на тертці.
7. Наступним етапом ставимо кальмарів у духовку, розігріту до двохсот градусів, і запікаємо їх до утворення красивою, рум'яної скоринки, приблизно на десять хвилин. Після цього витягуємо деко з духовки і даємо страви охолонути.
Ця страва дуже смачна та вишукане. Ви можете порадувати ним своїх близьких людей. Просте в приготуванні і не займає багато вашого часу.

Бажаємо Вам смачного !