Інгредієнти

4 порції

цукор щіпка
Дріжджі сухі 7 г
Молоко 250 мл
Борошно пшеничне 60 г
Борошно гречане 100 г
Масло вершкове 20 г
Яйце куряче 2 штуки
Крем-фреш 4 столові ложки
Масло рослинне 4 столові ложки
Лосось копчений 300 г
Ікра чорна 50 г
Кріп за смаком

Інструкція

1. У миску покладіть дріжджі і цукор і помішуючи влийте тепле молоко. У велику миску просійте обидві борошна, в центрі зробіть поглиблення і додайте яєчні жовтки і молочну суміш. Добре перемішайте, накрийте і поставте в тепле місце на 45 хвилин.
2. Розтопити вершкове масло і додайте в тісто. Покладіть яєчні білки в суху миску і збийте в міцну піну. Поступово вмішуйте по третині білкової суміші в тісто.
3. Розігрійте 1 столову ложку рослинної олії в сковороді на середньому вогні. Викладайте по 0,5 столові ложки тесту на кожен млинець. Смажте 1 хвилину, потім переверніть і смажте ще 30 секунд до золотистого кольору. Зробіть близько 40 млинців, додаючи за потребою масло. Охолодіть.
4. На кожен млинець покладіть по шматочку риби, по 1 чайній ложці крему-фреш і по 0,25 чайної ложки ікри. Прикрасьте гілочками кропу.