Інгредієнти

2 порції


Борошно пшеничне 150 г
Дріжджі сухі ½ чайної ложки
Кефір 200 мл
Масло вершкове 20 г
Яйце куряче 2 штуки
Цукор ½ склянки
Джем за смаком

Інструкція

1. Змішайте борошно, дріжджі і сіль. В окремій мисці злегка збийте кефір і яєчні жовтки.
2. Влийте яєчно-кефірну масу в суміш сухих компонентів, додайте туди ж розтоплене вершкове масло і ретельно перемішайте всі разом до отримання однорідної, рідкої маси.
3. В окремому посуді збийте білки з цукром в пишну піну. Потім додайте до основної маси в два прийоми, помішуючи тісто акуратно зверху вниз.
4. Нагрійте сковороду з антипригарним покриттям і викладіть на неї ложкою дози тесту приблизно по 50 мл. Млинці повинні смажитися, поки краю не поміняють колір на золотистий (приблизно 3 хвилини), після чого млинчик можна перевертати. З другого боку він обсмажується швидше.
Млинці подавати з улюбленим варенням, кленовим сиропом, фруктовим джемом або медом.