Інгредієнти

4 порції

Борошно пшеничне 2 склянки
Какао-порошок 2 столові ложки
Розпушувач 2 чайні ложки
Сода ½ чайної ложки
Сіль щіпка
Молоко 1,5 склянки
Сметана ½ склянки
Масло вершкове 4 столові ложки
Яйце куряче 3 штуки
Ванілін 2 чайні ложки
Еспресо 4 столові ложки
Сир маскарпоне 125 г
Вершки 30%-ві 1 склянка
Цукор 2 столові ложки

Інструкція
30 хвилин

1. Крем. Збийте вершки з сиром маскарпоне і цукром до повітряних піків. Поставте в холодильник.
2. Млинці. У мисці змішайте борошно, цукор, какао-порошок, розпушувач, соду і сіль.
3. В окремій мисці змішайте молоко і сметану до однорідної маси.
4. Додайте експрессо, вбийте яйця, растопенное масло і ванілін.
5. Змішайте молочну суміш з сухими інгредієнтами і переконайтеся, щоб не залишилося грудочок. Якщо тісто дуже рідке, додайте ще ложку або 2 борошна.
6. Нагрійте сковороду і на олії посмажте млинці. Викладіть готові млинці на тарілку. Між кожним млинцем нанесіть крем. Зверху викладіть залишився крем і злегка присипте какао. Охолодіть перед подачею.